Nieuws

img
0
Uitgelicht: Actrice Inge Stuut

Mijn naam is Inge Stuut. Ik heb niet veel theaterervaring behalve 4 jaar schooltoneel tijdens mijn MAVO jaren. 6 jaar geleden ben ik bij Casco als figurant actief geweest en was toen flink onder de indruk van dat spektakel. De dagen erna was het echt afkicken.

In dit nieuwe spektakel DE W.A. SCHOLTEN mag ik drie rollen spelen: een scheepsbouwer, een oprichter en de Agitator. De laatste is een rol die mij echt uitdaging geeft. De Agitator is een harde werker die durft op te komen voor zijn/haar rechten wanneer de arbeidsomstandigheden en verdiensten slecht zijn. De Agitator kan slecht over oneerlijkheid, wat in het echte leven voor mij ook belangrijk is. Als dochter van een timmerman die ook altijd intensief als vakbondsman actief was en een hardwerkende moeder ben ik opgevoed met de boodschap voor jezelf op te komen en weten wat je rechten zijn. In dat opzicht vind ik de rol erg passend.

Het is uitdagend omdat het ‘voor jezelf opkomen’ er in dit verhaal behoorlijk heftig aan toe gaat. In ieder geval zorgt het voor een schorre keel… Hoe dat eruit ziet? Kom maar kijken!

Aangezien het team (regisseurs, decorbouwers, componisten choreografen) van de W.A. SCHOLTEN dezelfde is als bij CASCO, kan het niet anders dan dat dit wederom een spektakel gaat worden. De regisseurs Petra en Pieter weten hun enthousiasme op je over te brengen, ze weten je uit te dagen en dieper te gaan in je personage zodat je het beste uit jezelf en je personage kan halen!

Het team van acteurs is ontzettend leuk. Het is een energie gevende groep waarvan iedereen zich voor 200% inzet om er een fantastisch stuk van te maken. Het is intensief samenwerken. Ik ben dankbaar daar deel van uit te mogen maken.

Ben benieuwd hoelang het afkicken na afronding gaat duren.

Inge