In de Regiokrant : Kinderkoor speelt mee

Gepubliceerd door redactie Watervloot op

Sappemeer – De voorbereidingen voor het theaterspektakel ‘De dochter van Martenshoek’ zijn in volle gang. Eind september gaat het stuk over het bewogen leven van de koftjalk Tromp in première. Er wordt daarom hard gewerkt door de mensen van St. Watervloot en BUOG. Maar vooral ook door veel vrijwilligers uit de regio die meedoen. Zo ook door het kinderkoor onder leiding van Jacintha Klijnstra-Porrenga van muziekschool De Notenboom, die dit samen met zangdocente Lisa van den Berg doet. Het gelegenheidskoor bestaat uit jongens en meisjes in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar. Het zijn leerlingen van de muziekschool in Sappemeer aangevuld met jongens en meisjes die zich hebben aangemeld naar aanleiding van een oproep op de facebookpagina van Watervloot.
De groep repeteert twee keer per week, op de dinsdag- en de woensdagmiddag en gaat op 14 september zelfs een professionele opname maken in Studio Spitsbergen in Sappemeer.

Het theaterspektakel ‘De dochter van Martenshoek’ bestaat uit een zestal scenes, die samen het verhaal op theatrale wijze vertellen. Met muziek, tekst en beeld krijgt het publiek gevoel bij de Tromp – in 1912 gebouwd in Martenshoek – als ware het een vrouw die vertelt over haar leven. Uiteraard zullen de kinderen er tijdens de voorstellingen, die gepland staan op 26, 27, 28 september en 2, 3, 4, 5, 6 oktober a.s., ook zoveel mogelijk bij zijn. Het publiek loopt op deze avonden onder begeleiding van gidsen naar de verschillende bijzondere locaties langs het oude Winschoterdiep.

Het kinderkoor zingt een prachtig lied in scène 1. In deze scène – die in de voormalige katholieke kerk in Martenshoek plaatsvindt – is de dochter van Martenshoek nog een jong meisje van ongeveer 10 jaar. Jacintha zegt: “Een dramatische scène, maar wel met een twist. Het lied is getiteld ‘Ik ben een kind van de wind’. Daarvoor heb ik het muziekarrangement dat ik van de organisatie ontving enigszins aangepast, zodat het voor het kinderkoor aantrekkelijk is om te zingen. Er zitten inmiddels al een aantal repetities op en Eline, Annelie, Anne, Daan, Nina, Naomi, Julia, Norah, Ilaisa, Yara en Sanniek repeteren enthousiast en hebben veel zin in de uitvoeringen op locatie.”

Categorieën: Nieuws